De Duitse investeerder Rocket Internet is bij zijn beursdebuut in Frankfurt flink onderuit gegaan. Rocket Internet ging voor 42,50 euro per aandeel naar de beurs. In het eerste uur van de handel stond er echter een min van 10,5 procent op de borden, tot 38,15 euro. Het aandeel sloot uiteindelijk op 37 euro, een daling met net geen 13 procent.

Met de introductiekoers van 42,50 euro per aandeel werd de onderneming gewaardeerd op 6,7 miljard euro. De emissie leverde 1,6 miljard euro op voor het bedrijf, dat zich vooral bezighoudt met investeringen in beginnende internetondernemingen. Het is de grootste beursgang in Duitsland sinds 2007.

Het in 2007 opgerichte Rocket Internet maakte vorige week bekend vervroegd naar de beurs te gaan vanwege de grote belangstelling van beleggers. Oorspronkelijk zou de beursgang volgende week donderdag plaatsvinden.

Met de opbrengst wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen. Webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, werd woensdag naar de beurs in Frankfurt gebracht voor een prijs van 21,50 euro per aandeel.

Na een sterke koerswinst aan de start van de handel sloot Zalando aan het einde van de handelsdag op de introductiekoers. Deze ochtend verloor het aandeel Zalando ruim 9 procent aan waarde. (Belga/NS)

De Duitse investeerder Rocket Internet is bij zijn beursdebuut in Frankfurt flink onderuit gegaan. Rocket Internet ging voor 42,50 euro per aandeel naar de beurs. In het eerste uur van de handel stond er echter een min van 10,5 procent op de borden, tot 38,15 euro. Het aandeel sloot uiteindelijk op 37 euro, een daling met net geen 13 procent.Met de introductiekoers van 42,50 euro per aandeel werd de onderneming gewaardeerd op 6,7 miljard euro. De emissie leverde 1,6 miljard euro op voor het bedrijf, dat zich vooral bezighoudt met investeringen in beginnende internetondernemingen. Het is de grootste beursgang in Duitsland sinds 2007. Het in 2007 opgerichte Rocket Internet maakte vorige week bekend vervroegd naar de beurs te gaan vanwege de grote belangstelling van beleggers. Oorspronkelijk zou de beursgang volgende week donderdag plaatsvinden. Met de opbrengst wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen. Webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, werd woensdag naar de beurs in Frankfurt gebracht voor een prijs van 21,50 euro per aandeel. Na een sterke koerswinst aan de start van de handel sloot Zalando aan het einde van de handelsdag op de introductiekoers. Deze ochtend verloor het aandeel Zalando ruim 9 procent aan waarde. (Belga/NS)