De omzet klom het afgelopen jaar 4% tot CHF 45,5 miljard. De winst per aandeel kwam 10% hoger uit op CHF 13,62.

Dat het farmaconcern er niet volledig in slaagde om aan de marktverwachting te voldoen kwam omdat het meer belasting moest betalen.

Over heel 2012 wordt per aandeel CHF 7,35 dividend uitgekeerd. Het dividendrendement bedraagt daarmee 3,7%.

De analisten van ABN Amro willen opmerken dat Roche resultaten duidt in Zwitserse Franken waar sectorgenoot Novartis is overgestapt op Amerikaanse dollars.

Zodra de dollar zwakte vertoont tegenover de Zwitserse Frank boeten de resultaten van Roche aan kracht in. De onderliggende trend duiden is daarom belangrijker.

Daaruit blijkt dat Roche een goed jaar achter de rug heeft dankzij nieuwe medicijnen. Diagnostiek is niet het meest opwindende onderdeel binnen de farmasector, maar nu de aandacht verschuift naar individuele medicatie en DNA-analyse toont Roche zijn spierballen weer.

Roche ziet de winst en omzet dit jaar verder groeien. Dat maakt het aandeel aantrekkelijk, ook gezien het hoge dividendrendement. De analisten van ABN Amro verhogen het koersdoel naar CHF 250 en handhaven de opinie kopen/aanbevolen lijst.

De omzet klom het afgelopen jaar 4% tot CHF 45,5 miljard. De winst per aandeel kwam 10% hoger uit op CHF 13,62. Dat het farmaconcern er niet volledig in slaagde om aan de marktverwachting te voldoen kwam omdat het meer belasting moest betalen. Over heel 2012 wordt per aandeel CHF 7,35 dividend uitgekeerd. Het dividendrendement bedraagt daarmee 3,7%. De analisten van ABN Amro willen opmerken dat Roche resultaten duidt in Zwitserse Franken waar sectorgenoot Novartis is overgestapt op Amerikaanse dollars. Zodra de dollar zwakte vertoont tegenover de Zwitserse Frank boeten de resultaten van Roche aan kracht in. De onderliggende trend duiden is daarom belangrijker. Daaruit blijkt dat Roche een goed jaar achter de rug heeft dankzij nieuwe medicijnen. Diagnostiek is niet het meest opwindende onderdeel binnen de farmasector, maar nu de aandacht verschuift naar individuele medicatie en DNA-analyse toont Roche zijn spierballen weer. Roche ziet de winst en omzet dit jaar verder groeien. Dat maakt het aandeel aantrekkelijk, ook gezien het hoge dividendrendement. De analisten van ABN Amro verhogen het koersdoel naar CHF 250 en handhaven de opinie kopen/aanbevolen lijst.