De nettowinst voor de eerste helft van dit jaar kwam uit op CHF 6,65 miljard. De winst per aandeel bedroeg CHF 7,58, terwijl CHF 7,45 werd verwacht.

De omzet kwam uit op CHF 23,3 miljard, een stijging van 4%. De outlook is bevestigd en het management verwacht dat de resultaten in lijn zullen liggen met vorig jaar en een sterkere wpa-groei dan de omzetgroei.

Het management heeft daarnaast aangegeven dat de Chinese autoriteiten geen contact met het bedrijf hebben opgenomen. Dit is bij Glaxo wel het geval.

De verkopen van Rituxan waren met CHF 1,7 miljard vlak in het tweede kwartaal. Hetzelfde geldt voor Herceptin met CHF 1,5 miljard.

Deze twee medicijnen kunnen concurrentie verwachten van generieke medicijnen in 2015, maar follow up-medicijnen worden nu ontwikkeld en zullen met patenten worden beschermd.

Een dividendverhoging verdient op dit moment de voorkeur, als het gaat om manieren om geld terug te geven aandeelhouders. Er is nog geen uitzicht op een nieuw aandeleninkoopprogramma. Roche wil daarnaast graag nieuwe overnames doen.

De nettowinst voor de eerste helft van dit jaar kwam uit op CHF 6,65 miljard. De winst per aandeel bedroeg CHF 7,58, terwijl CHF 7,45 werd verwacht. De omzet kwam uit op CHF 23,3 miljard, een stijging van 4%. De outlook is bevestigd en het management verwacht dat de resultaten in lijn zullen liggen met vorig jaar en een sterkere wpa-groei dan de omzetgroei. Het management heeft daarnaast aangegeven dat de Chinese autoriteiten geen contact met het bedrijf hebben opgenomen. Dit is bij Glaxo wel het geval. De verkopen van Rituxan waren met CHF 1,7 miljard vlak in het tweede kwartaal. Hetzelfde geldt voor Herceptin met CHF 1,5 miljard. Deze twee medicijnen kunnen concurrentie verwachten van generieke medicijnen in 2015, maar follow up-medicijnen worden nu ontwikkeld en zullen met patenten worden beschermd. Een dividendverhoging verdient op dit moment de voorkeur, als het gaat om manieren om geld terug te geven aandeelhouders. Er is nog geen uitzicht op een nieuw aandeleninkoopprogramma. Roche wil daarnaast graag nieuwe overnames doen.