Deze werden gezien als vijandig, zo merkt ABN Amro op. Afgelopen week volgde er een derde bod en leken de partijen dichter bij elkaar te komen.

Na de verhoging tot USD 95 per aandeel steunt ook het bestuur van Genentech het bod, en beveelt het aan bij haar aandeelhouders. Roche kan nu dus eindelijk doorzetten.

Het bedrijf kan niet alleen profiteren van synergieën in de producten- en onderzoekspijplijnen, maar ook van kostenbesparingen. Die kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden bij de marketing- en verkoopafdelingen.

Dit zal waarschijnlijk een positieve impact op de marges hebben, wat inmiddels al wordt bewezen door andere mega-overnames in de sector. Onlangs gingen bijvoorbeeld Pfizer en Wyeth al samen. Zowel Roche als Pfizer en Wyeth krijgen een neutraal advies.

Deze werden gezien als vijandig, zo merkt ABN Amro op. Afgelopen week volgde er een derde bod en leken de partijen dichter bij elkaar te komen. Na de verhoging tot USD 95 per aandeel steunt ook het bestuur van Genentech het bod, en beveelt het aan bij haar aandeelhouders. Roche kan nu dus eindelijk doorzetten. Het bedrijf kan niet alleen profiteren van synergieën in de producten- en onderzoekspijplijnen, maar ook van kostenbesparingen. Die kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden bij de marketing- en verkoopafdelingen. Dit zal waarschijnlijk een positieve impact op de marges hebben, wat inmiddels al wordt bewezen door andere mega-overnames in de sector. Onlangs gingen bijvoorbeeld Pfizer en Wyeth al samen. Zowel Roche als Pfizer en Wyeth krijgen een neutraal advies.