Een mogelijk latere introductie zal een beperkte impact (2% verwacht) op de winst voor belastingen in 2009. De genezingsmogelijkheden van het medicijn, die momenteel verder worden onderzocht, lijken trouwens beloftevoller dan de huidige toepassingen.

Dit omdat zij winstgevender lijken. Ook de benodigde kosten om alsnog goedkeuring voor het medicijn te krijgen zullen naar verwachting laag zijn.

Ondanks deze kleine tegenslag blijft ABN Amro positief over Roche. De vooruitzichten voor het winstpotentieel gecombineerd met de aantrekkelijke waardering van het aandeel zijn wat ons betreft blikvangers.

Het aandeel Roche zal het minst last hebben van aflopende patenten en is bovendien actief in gebieden waar de farmaceut goede toegevoegde waarde kan leveren (weinig concurrentie en minder prijsdruk).

De aankoop van Genentech zal het bedrijf een stevig fundament in de Biotech (eveneens minder generieke concurrentie) bezorgen. Roche staat nog steeds op lijst met favorieten van ABN Amro.

Een mogelijk latere introductie zal een beperkte impact (2% verwacht) op de winst voor belastingen in 2009. De genezingsmogelijkheden van het medicijn, die momenteel verder worden onderzocht, lijken trouwens beloftevoller dan de huidige toepassingen. Dit omdat zij winstgevender lijken. Ook de benodigde kosten om alsnog goedkeuring voor het medicijn te krijgen zullen naar verwachting laag zijn.Ondanks deze kleine tegenslag blijft ABN Amro positief over Roche. De vooruitzichten voor het winstpotentieel gecombineerd met de aantrekkelijke waardering van het aandeel zijn wat ons betreft blikvangers. Het aandeel Roche zal het minst last hebben van aflopende patenten en is bovendien actief in gebieden waar de farmaceut goede toegevoegde waarde kan leveren (weinig concurrentie en minder prijsdruk). De aankoop van Genentech zal het bedrijf een stevig fundament in de Biotech (eveneens minder generieke concurrentie) bezorgen. Roche staat nog steeds op lijst met favorieten van ABN Amro.