Ishiguro verwijst naar de nieuwe robot die het Japanse internetbedrijf Softbank Corporation onlangs voorstelde. Deze robot, die de naam Pepper werd gegeven, heeft een beetje het uiterlijk van C-3PO in de film Star Wars. Softbank verwacht heel van de lancering van deze robot.

Pepper kost namelijk maar 200.000 yen of 2000 dollar. De prijzen voor robotten vertonen bovendien nog steeds een dalende trend, ze worden steeds goedkoper. Robotten zullen even gewoon worden in het dagelijks leven als laptops, ze zullen in het bereik van ieders beurs komen.

Ishiguro verwijst naar de nieuwe robot die het Japanse internetbedrijf Softbank Corporation onlangs voorstelde. Deze robot, die de naam Pepper werd gegeven, heeft een beetje het uiterlijk van C-3PO in de film Star Wars. Softbank verwacht heel van de lancering van deze robot. Pepper kost namelijk maar 200.000 yen of 2000 dollar. De prijzen voor robotten vertonen bovendien nog steeds een dalende trend, ze worden steeds goedkoper. Robotten zullen even gewoon worden in het dagelijks leven als laptops, ze zullen in het bereik van ieders beurs komen.