Zuid-Korea is één van de landen die het voortouw hebben genomen in deze revolutie. Volgens de krant Korea Joongang Daily wil de Koreaanse regering een "robot business zone" bouwen, waar producenten kunnen experimenteren met robots en dat op verschillende gebieden.

Er is onder andere sprake van een megaziekenhuis waar het personeel bijgestaan wordt door de meest gesofisticeerde robots. De zone wordt in snel tempo ontwikkeld, ze zou operationeel moeten worden tegen 2019. Zuid-Korea lijkt vast van plan om de trein van de robotisering niet te missen.

Zuid-Korea is één van de landen die het voortouw hebben genomen in deze revolutie. Volgens de krant Korea Joongang Daily wil de Koreaanse regering een "robot business zone" bouwen, waar producenten kunnen experimenteren met robots en dat op verschillende gebieden. Er is onder andere sprake van een megaziekenhuis waar het personeel bijgestaan wordt door de meest gesofisticeerde robots. De zone wordt in snel tempo ontwikkeld, ze zou operationeel moeten worden tegen 2019. Zuid-Korea lijkt vast van plan om de trein van de robotisering niet te missen.