Deze landen zullen dus een herschikking van hun schulden moeten voorstellen. In het geval van Griekenland bedraagt de kans op zo'n herschikking 40%, in het geval van Italië is dat toch nog altijd 10%.

Mundell, professor aan de Columbia University, ziet zo'n herschikking niet op korte termijn gebeuren, maar wel binnen de periode van twaalf maanden of zo. Het gevaar is dus acuter dan algemeen wordt aangenomen.

Mundell is niet de eerste de beste want hij kreeg de Nobelprijs voor het onderzoek dat de grondvesten van de euro hielp leggen. De problemen rond de eenheidsmunt zijn hem dus zeker niet vreemd.

Toch is Mundell van mening dat het ergste voor de eurozone achter de rug kan zijn, want de euro een handje kan toesteken. Veel slecht nieuws zit al in de koers van de eenheidsmunt verrekend.

Deze landen zullen dus een herschikking van hun schulden moeten voorstellen. In het geval van Griekenland bedraagt de kans op zo'n herschikking 40%, in het geval van Italië is dat toch nog altijd 10%. Mundell, professor aan de Columbia University, ziet zo'n herschikking niet op korte termijn gebeuren, maar wel binnen de periode van twaalf maanden of zo. Het gevaar is dus acuter dan algemeen wordt aangenomen. Mundell is niet de eerste de beste want hij kreeg de Nobelprijs voor het onderzoek dat de grondvesten van de euro hielp leggen. De problemen rond de eenheidsmunt zijn hem dus zeker niet vreemd. Toch is Mundell van mening dat het ergste voor de eurozone achter de rug kan zijn, want de euro een handje kan toesteken. Veel slecht nieuws zit al in de koers van de eenheidsmunt verrekend.