Rob Carnell (ING): "De Amerikaanse regering beschikt simpelweg over weinig bewegingsvrijheid. De kans bestaat namelijk dat de vastgoedprijzen opnieuw gaan dalen. In combinatie met een zwakke arbeidsmarkt en het wegvallen van de economische steunmaatregelen belooft dat niet veel goeds."

De overheid staat eigenlijk vrij machteloos. Carnell: "Federal Reserve Chairman Ben Bernanke heeft de beleggers wel beloofd al het mogelijke te zullen doen om een deflatie-scenario te voorkomen, maar op korte termijn beschikt hij over weinig wapens. President Barack Obama heeft nieuwe ondersteunende maatregelen aangekondigd, maar de bedragen zijn klein en stuiten op grote politieke tegenstand. Om een double-dip te vermijden, zal het beurssentiment eerder dan de macro-economie een rol spelen. Bovendien moeten onvoorziene negatieve shocks worden vermeden."

Rob Carnell (ING): "De Amerikaanse regering beschikt simpelweg over weinig bewegingsvrijheid. De kans bestaat namelijk dat de vastgoedprijzen opnieuw gaan dalen. In combinatie met een zwakke arbeidsmarkt en het wegvallen van de economische steunmaatregelen belooft dat niet veel goeds." De overheid staat eigenlijk vrij machteloos. Carnell: "Federal Reserve Chairman Ben Bernanke heeft de beleggers wel beloofd al het mogelijke te zullen doen om een deflatie-scenario te voorkomen, maar op korte termijn beschikt hij over weinig wapens. President Barack Obama heeft nieuwe ondersteunende maatregelen aangekondigd, maar de bedragen zijn klein en stuiten op grote politieke tegenstand. Om een double-dip te vermijden, zal het beurssentiment eerder dan de macro-economie een rol spelen. Bovendien moeten onvoorziene negatieve shocks worden vermeden."