De ISM Manufacturing Index is op een niveau dat consistent is met gematigde economische groei in de VS. Dit is echter niet het beeld dat naar voren komt in de veel zwakkere NFIB-index.

Behalve het feit dat kleinere ondernemingen minder exportmogelijkheden hebben, is een andere verklaring voor het verschil het feit dat kleinere ondernemingen veel afhankelijker zijn van banken voor leningen, en banken in de VS hebben de kredietvoorwaarden het afgelopen jaar verkrapt.

In focus deze week:

Detailhandelsverkopen in de VS

Fabrieksorders in Duitsland

De ISM Manufacturing Index is op een niveau dat consistent is met gematigde economische groei in de VS. Dit is echter niet het beeld dat naar voren komt in de veel zwakkere NFIB-index. Behalve het feit dat kleinere ondernemingen minder exportmogelijkheden hebben, is een andere verklaring voor het verschil het feit dat kleinere ondernemingen veel afhankelijker zijn van banken voor leningen, en banken in de VS hebben de kredietvoorwaarden het afgelopen jaar verkrapt. In focus deze week: Detailhandelsverkopen in de VS Fabrieksorders in Duitsland