Amper 13% van de respondenten is er iets minder gerust in en ziet de beursevolutie in de komende drie maanden iets somberder in.

Deze resultaten vertalen zich ook in de houding tegenover beleggingen. Zo vindt 35% het een goed moment om nu in minder risicovolle aandelensectoren te beleggen, terwijl amper 18% dat niet ziet zitten.

Nog interessanter is dat 24% van de ondervraagden het nu zelfs een goed moment vindt om in meer risicovolle beleggingen te stappen.

Er zijn weliswaar nog altijd 36% van de beleggers die zich daar niet aan zouden wagen, maar dat is het laagste percentage sinds mei 2011.

Opmerkelijk is dat het vooral de mannelijke beleggers zijn, die wat meer risico wel zien zitten. Bij de vrouwelijke respondenten beweert 43% immers dat het daarvoor geen goed moment is.

Al dient gezegd dat vrouwelijke beleggers zich doorgaans iets voorzichtiger opstellen.

Obligaties raken relatief gezien wat uit de gratie, want slechts 21% vindt het nu het geknipte tijdstip om in vastrentend papier te stappen, terwijl 31% dat geen goed idee vindt.

Amper 13% van de respondenten is er iets minder gerust in en ziet de beursevolutie in de komende drie maanden iets somberder in. Deze resultaten vertalen zich ook in de houding tegenover beleggingen. Zo vindt 35% het een goed moment om nu in minder risicovolle aandelensectoren te beleggen, terwijl amper 18% dat niet ziet zitten. Nog interessanter is dat 24% van de ondervraagden het nu zelfs een goed moment vindt om in meer risicovolle beleggingen te stappen. Er zijn weliswaar nog altijd 36% van de beleggers die zich daar niet aan zouden wagen, maar dat is het laagste percentage sinds mei 2011. Opmerkelijk is dat het vooral de mannelijke beleggers zijn, die wat meer risico wel zien zitten. Bij de vrouwelijke respondenten beweert 43% immers dat het daarvoor geen goed moment is. Al dient gezegd dat vrouwelijke beleggers zich doorgaans iets voorzichtiger opstellen. Obligaties raken relatief gezien wat uit de gratie, want slechts 21% vindt het nu het geknipte tijdstip om in vastrentend papier te stappen, terwijl 31% dat geen goed idee vindt.