"Aandelen worden waarschijnlijk minder geraakt door de onhoudbaar hoge niveaus van overheidsschuld en kunnen beter profiteren van het langetermijnherstel van de wereldeconomie. Aandelen bieden beleggers in 2014 de aantrekkelijkste rendementen op de langere termijn, zegt Utermann.

Het advies van Utermann aan beleggers de afgelopen jaren om zich te concentreren op dividendstrategieën als een meer defensieve investering in volatiele markten is een verstandige gebleken omdat deze aandelen een superieur rendement opleverden vergeleken met wereldwijde indices.

"Bedrijven die hebben bewezen dat ze hun dividend op een duurzame manier kunnen laten groeien in alle marktomstandigheden blijven het belangrijkste in mijn vooruitzichten voor 2014," aldus Utermann.

"Wat betreft staatsobligaties zien we waarschijnlijk een herhaling van de voorgaande jaren met het risicovolle papier dat de benchmark verslaat in opbrengsten. Het is wel zo dat de vrees voor deflatie en zorgen over monetaire verkrapping zullen leiden tot een paranoïde marktomgeving."

"Aandelen worden waarschijnlijk minder geraakt door de onhoudbaar hoge niveaus van overheidsschuld en kunnen beter profiteren van het langetermijnherstel van de wereldeconomie. Aandelen bieden beleggers in 2014 de aantrekkelijkste rendementen op de langere termijn, zegt Utermann. Het advies van Utermann aan beleggers de afgelopen jaren om zich te concentreren op dividendstrategieën als een meer defensieve investering in volatiele markten is een verstandige gebleken omdat deze aandelen een superieur rendement opleverden vergeleken met wereldwijde indices. "Bedrijven die hebben bewezen dat ze hun dividend op een duurzame manier kunnen laten groeien in alle marktomstandigheden blijven het belangrijkste in mijn vooruitzichten voor 2014," aldus Utermann. "Wat betreft staatsobligaties zien we waarschijnlijk een herhaling van de voorgaande jaren met het risicovolle papier dat de benchmark verslaat in opbrengsten. Het is wel zo dat de vrees voor deflatie en zorgen over monetaire verkrapping zullen leiden tot een paranoïde marktomgeving."