De Brusselse BEL 20 onderscheidt zich met een winst van ruim 1% in positieve zin, wat uiteraard hoofdzakelijk te danken is aan de koerssprong die door UCB wordt gemaakt.

Jan De Kerpel van KBC Securities verhoogt koersdoel voor UCB

Op 23 april 2010 raadde de Food and Drug Administration een herformulering van Neupro in de Verenigde Staten aan. Deze aanbeveling had geen weerslag op Neupro in Europa en in andere landen, zo liet het bedrijf toen toen weten.

UCB had op dat moment al vooruitgang geboekt in de herformulering en bleef vastberaden om Neupro beschikbaar te stellen voor patiënten in de VS die lijden aan de ziekte van Parkinson en het rustelozebenensyndroom.

Inmiddels is het zo ver. Vanmorgen was er het bericht dat de FDA het licht op groen heeft gezet voor de commercialisering van Neupro in de Verenigde Staten wat betreft de strijd tegen de ziekte van Parkinson en het rustelozebenensyndroom. Het bericht werd vanzelfsprekend enthousiast onthaald op de Brusselse beurs, de koers van het aandeel boekt een winst van bijna 10%.

Jan De Kerpel van KBC Securities is van mening dat het risicoprofiel voor UCB nu een stuk kleiner is geworden. Het risico van het niet-verlenen van de toestemming was één van de belangrijkste dreigingen die dit jaar boven de koers van het aandeel hingen.

De Kerpel verwacht nog meer goed nieuws van UCB, meer bepaald wat Cimzia betreft. Hij ziet nu ruimte voor een opwaartse aanpassing van de guidance voor dit jaar, gezien de huidige guidance eerder aan de voorzichtige kant klonk. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, het koersdoel werd opgetrokken van 34 naar 37 euro.

Ook Bank Degroof sprak van goed nieuws, maar voegde daar meteen aan toe dat het bericht weinig invloed heeft op de waardering van het aandeel. In de komende weken is het nu uitkijken naar meer nieuws over de klinische testen met Cimzia. Het koopadvies en het koersdoel van 39 euro blijven gehandhaafd.

De Brusselse BEL 20 onderscheidt zich met een winst van ruim 1% in positieve zin, wat uiteraard hoofdzakelijk te danken is aan de koerssprong die door UCB wordt gemaakt. Jan De Kerpel van KBC Securities verhoogt koersdoel voor UCB Op 23 april 2010 raadde de Food and Drug Administration een herformulering van Neupro in de Verenigde Staten aan. Deze aanbeveling had geen weerslag op Neupro in Europa en in andere landen, zo liet het bedrijf toen toen weten. UCB had op dat moment al vooruitgang geboekt in de herformulering en bleef vastberaden om Neupro beschikbaar te stellen voor patiënten in de VS die lijden aan de ziekte van Parkinson en het rustelozebenensyndroom. Inmiddels is het zo ver. Vanmorgen was er het bericht dat de FDA het licht op groen heeft gezet voor de commercialisering van Neupro in de Verenigde Staten wat betreft de strijd tegen de ziekte van Parkinson en het rustelozebenensyndroom. Het bericht werd vanzelfsprekend enthousiast onthaald op de Brusselse beurs, de koers van het aandeel boekt een winst van bijna 10%. Jan De Kerpel van KBC Securities is van mening dat het risicoprofiel voor UCB nu een stuk kleiner is geworden. Het risico van het niet-verlenen van de toestemming was één van de belangrijkste dreigingen die dit jaar boven de koers van het aandeel hingen. De Kerpel verwacht nog meer goed nieuws van UCB, meer bepaald wat Cimzia betreft. Hij ziet nu ruimte voor een opwaartse aanpassing van de guidance voor dit jaar, gezien de huidige guidance eerder aan de voorzichtige kant klonk. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, het koersdoel werd opgetrokken van 34 naar 37 euro. Ook Bank Degroof sprak van goed nieuws, maar voegde daar meteen aan toe dat het bericht weinig invloed heeft op de waardering van het aandeel. In de komende weken is het nu uitkijken naar meer nieuws over de klinische testen met Cimzia. Het koopadvies en het koersdoel van 39 euro blijven gehandhaafd.