De waardering van de groeimarkten is in lijn met deze van de de Westerse beurzen. De negatieve impact van de vertragende wereldeconomie wordt in evenwicht gehouden door de ontwikkeling van de binnenlandse consumptie.

Deze markten blijven attractief op langere termijn omdat ze van een hoger groeipotentieel genieten, en bovendien nog de mogelijkheid hebben hun monetaire politiek te versoepelen om de impact van de crisis te verzachten.

Maar anderzijds leiden ze onder de toenemende risico-aversie onder de beleggers, alsmede onder hun soms ondoorzichtige monetaire politiek. Hun attractieve waardering verantwoordt een overweging in Europese aandelen tegenover de andere markten.

Weerstandniveau doorbroken

De Amerikaanse S&P 500 index heeft volgens Christophe Van Canneyt zijn weerstandsniveau van 1420 doorbroken. De nieuwe versoepelingsmaatregelen van de centrale banken beperken het neerwaarste risico van de index. De Europese index Stoxx600 is eveneens op zijn hoogste niveau sinds het begin van het jaar.

De waardering van de groeimarkten is in lijn met deze van de de Westerse beurzen. De negatieve impact van de vertragende wereldeconomie wordt in evenwicht gehouden door de ontwikkeling van de binnenlandse consumptie. Deze markten blijven attractief op langere termijn omdat ze van een hoger groeipotentieel genieten, en bovendien nog de mogelijkheid hebben hun monetaire politiek te versoepelen om de impact van de crisis te verzachten. Maar anderzijds leiden ze onder de toenemende risico-aversie onder de beleggers, alsmede onder hun soms ondoorzichtige monetaire politiek. Hun attractieve waardering verantwoordt een overweging in Europese aandelen tegenover de andere markten. Weerstandniveau doorbroken De Amerikaanse S&P 500 index heeft volgens Christophe Van Canneyt zijn weerstandsniveau van 1420 doorbroken. De nieuwe versoepelingsmaatregelen van de centrale banken beperken het neerwaarste risico van de index. De Europese index Stoxx600 is eveneens op zijn hoogste niveau sinds het begin van het jaar.