Analist Stephen Schork stelt vast dat de huidige onzekerheid het onmogelijk maakt om betrouwbare prognoses te maken met betrekking tot de evolutie van de olieprijs in de komende dagen en weken.

Een risicopremie van 15 tot 20 dollar per vat zit anderzijds al in de olieprijs verrekend, aldus Stephen Schork. Die premie kan echter nog gaan toenemen wanneer de gevechten zouden escaleren.

Volgens Schork is het lang geleden dat de evolutie van de olieprijs nog zo moeilijk te voorspellen viel. Het International Energy Agency en Saoedi-Arabië hebben weliswaar gegarandeerd dat de olietoevoer gehandhaafd zal blijven, maar die garanties hebben tot dusver nog niet volstaan om de rust op de markt te doen terugkeren.

Analist Stephen Schork stelt vast dat de huidige onzekerheid het onmogelijk maakt om betrouwbare prognoses te maken met betrekking tot de evolutie van de olieprijs in de komende dagen en weken. Een risicopremie van 15 tot 20 dollar per vat zit anderzijds al in de olieprijs verrekend, aldus Stephen Schork. Die premie kan echter nog gaan toenemen wanneer de gevechten zouden escaleren. Volgens Schork is het lang geleden dat de evolutie van de olieprijs nog zo moeilijk te voorspellen viel. Het International Energy Agency en Saoedi-Arabië hebben weliswaar gegarandeerd dat de olietoevoer gehandhaafd zal blijven, maar die garanties hebben tot dusver nog niet volstaan om de rust op de markt te doen terugkeren.