De outperformance die in de eerste twee maanden van het jaar op het bord kwam, heeft de risicopremie teruggebracht tot de ondergrens van deze "trading range".

Vandaar dat Dexia voor de komende weken een neutrale positionering blijft aanhouden (met nog altijd een positieve invalshoek voor de achtergestelde leningen van financiële instellingen en voor BBB-obligaties van niet-financiële emittenten).

Omdat de periode waarin de kwartaalresultaten worden gepubliceerd ten einde loopt, zou de aandacht van de beleggers volgens Dexia wel eens opnieuw kunnen verschuiven naar de risico's op inflatie en de renteverhogingen, maar ook naar de impact van de stijgende olieprijs (die gekoppeld is aan de opstanden in de Arabische wereld) op de economie en naar de situatie in de Iberische landen. Dat alles kan volgens Dexia de risicopremie doen stijgen.

De outperformance die in de eerste twee maanden van het jaar op het bord kwam, heeft de risicopremie teruggebracht tot de ondergrens van deze "trading range". Vandaar dat Dexia voor de komende weken een neutrale positionering blijft aanhouden (met nog altijd een positieve invalshoek voor de achtergestelde leningen van financiële instellingen en voor BBB-obligaties van niet-financiële emittenten). Omdat de periode waarin de kwartaalresultaten worden gepubliceerd ten einde loopt, zou de aandacht van de beleggers volgens Dexia wel eens opnieuw kunnen verschuiven naar de risico's op inflatie en de renteverhogingen, maar ook naar de impact van de stijgende olieprijs (die gekoppeld is aan de opstanden in de Arabische wereld) op de economie en naar de situatie in de Iberische landen. Dat alles kan volgens Dexia de risicopremie doen stijgen.