De waarderingen van aandelen zijn met koerswinstverhoudingen van tussen de 11 en 14, afhankelijk van de regio, niet te hoog, mits de winstgroei doorzet.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht een verdere winststijging doordat de omzetgroei als gevolg van het economische herstel de margedruk door hogere energiekosten en grondstofprijzen compenseert.

Wel is volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk dat een aantal grote economische problemen nog onvoldoende zijn aangepakt en voorlopig voor het "kicking the can" principe wordt gekozen.

Dat wil zeggen dat voor slechts kleine stappen wordt gekozen en de problemen meer naar de toekomst worden verschoven onder de verwachting dat dan de ruimte om dergelijke problemen op te vangen groter is.

Voor de lange termijnverwachtingen voor aandelen en obligaties kan dit gevolgen hebben, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

De waarderingen van aandelen zijn met koerswinstverhoudingen van tussen de 11 en 14, afhankelijk van de regio, niet te hoog, mits de winstgroei doorzet. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht een verdere winststijging doordat de omzetgroei als gevolg van het economische herstel de margedruk door hogere energiekosten en grondstofprijzen compenseert. Wel is volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk dat een aantal grote economische problemen nog onvoldoende zijn aangepakt en voorlopig voor het "kicking the can" principe wordt gekozen. Dat wil zeggen dat voor slechts kleine stappen wordt gekozen en de problemen meer naar de toekomst worden verschoven onder de verwachting dat dan de ruimte om dergelijke problemen op te vangen groter is. Voor de lange termijnverwachtingen voor aandelen en obligaties kan dit gevolgen hebben, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.