De kansen op een oorlog zijn volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management klein, maar economische sancties tegen Rusland zou eventueel als gevolg kunnen hebben dat Rusland de gaskraan dicht zou draaien, met alle gevolgen van dien voor Europa.

Dit zou er onvermijdelijk toe leiden dat de olie- en aardgasprijs gaat stijgen. De beleggers zoeken volgens Juvyns blijkbaar naar bescherming tegen een dergelijk scenario door het kopen van goud. Vooral de komende dagen en weken kunnen volgens Juvyns erg belangrijk worden.

De kansen op een oorlog zijn volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management klein, maar economische sancties tegen Rusland zou eventueel als gevolg kunnen hebben dat Rusland de gaskraan dicht zou draaien, met alle gevolgen van dien voor Europa. Dit zou er onvermijdelijk toe leiden dat de olie- en aardgasprijs gaat stijgen. De beleggers zoeken volgens Juvyns blijkbaar naar bescherming tegen een dergelijk scenario door het kopen van goud. Vooral de komende dagen en weken kunnen volgens Juvyns erg belangrijk worden.