De risicoaversie blijft groot en de Amerikaanse S&P 500 sloot de week 2,9 procent lager af.

In de Verenigde Staten neemt de Federal Reserve voorlopig geen extra maatregelen om de economische groei te ondersteunen.

Er kwam ook geen nieuws uit Europa over bijkomende middelen voor het noodfonds dat moet dienen om probleemlanden te hulp te schieten.

In Duitsland kwam de ZEW index die het vertrouwen bij institutionele investeerders en analisten meet iets boven de verwachtingen uit.

Kredietbeoordelaar Fitch hield volgens Royal Bank of Scotland de aandacht van de financiële markten wel op de Europese schuldencrisis door de kredietrating van 7 Europese landen (waaronder Frankrijk) af te waarderen.

De risicoaversie blijft groot en de Amerikaanse S&P 500 sloot de week 2,9 procent lager af. In de Verenigde Staten neemt de Federal Reserve voorlopig geen extra maatregelen om de economische groei te ondersteunen. Er kwam ook geen nieuws uit Europa over bijkomende middelen voor het noodfonds dat moet dienen om probleemlanden te hulp te schieten. In Duitsland kwam de ZEW index die het vertrouwen bij institutionele investeerders en analisten meet iets boven de verwachtingen uit. Kredietbeoordelaar Fitch hield volgens Royal Bank of Scotland de aandacht van de financiële markten wel op de Europese schuldencrisis door de kredietrating van 7 Europese landen (waaronder Frankrijk) af te waarderen.