Hierdoor is in de koersgrafiek van de (CBOT Continues) 30-jaars US T-Bond op maandbasis een 'engulfing bear'-patroon ontstaan aan de bovenkant van de meerjarige trend en genereert de relatieve sterkte index een verkoopsignaal als gevolg van de draai uit 'overbought'-gebied.

Dit soort signalen op maandbasis hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grotere reikwijdte en dus betekenis dan vergelijkbare situaties op week- of dagbasis. Met andere woorden: 30-jaars Amerikaans staatspapier wordt risicovol.

Hierdoor is in de koersgrafiek van de (CBOT Continues) 30-jaars US T-Bond op maandbasis een 'engulfing bear'-patroon ontstaan aan de bovenkant van de meerjarige trend en genereert de relatieve sterkte index een verkoopsignaal als gevolg van de draai uit 'overbought'-gebied. Dit soort signalen op maandbasis hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers een grotere reikwijdte en dus betekenis dan vergelijkbare situaties op week- of dagbasis. Met andere woorden: 30-jaars Amerikaans staatspapier wordt risicovol.