In Europa wordt de kans steeds groter dat ook Portugal hulp nodig heeft en draagt het verlies van Merkel's partij bij de lokale verkiezingen ook bij aan de onzekerheid.

In de Verenigde Staten zal het programma van de Fed om obligaties terug te kopen aflopen in juni en sommige vrezen dat dit een hogere rente en een voortijdig einde van het economische herstel kan betekenen.

Dan is er nog het risico van inflatie, wat weer gerelateerd is aan een andere zorg, namelijk over de gevolgen voor de wereldeconomie als gevolg van een aanhoudend hoge olieprijs.

In Europa wordt de kans steeds groter dat ook Portugal hulp nodig heeft en draagt het verlies van Merkel's partij bij de lokale verkiezingen ook bij aan de onzekerheid. In de Verenigde Staten zal het programma van de Fed om obligaties terug te kopen aflopen in juni en sommige vrezen dat dit een hogere rente en een voortijdig einde van het economische herstel kan betekenen. Dan is er nog het risico van inflatie, wat weer gerelateerd is aan een andere zorg, namelijk over de gevolgen voor de wereldeconomie als gevolg van een aanhoudend hoge olieprijs.