Tim Schroeders, fondsbeheerder bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, is van mening dat onzekerheid de komende dagen troef zal zijn op de beurs van Tokio. De beleggers vluchten dan ook massaal richting obligaties.

De Japanse staatsobligaties stegen vanmorgen voor de tweede dag op rij, waardoor het rendement op de 5-jarige staatsobligatie het sterkst daalde sinds oktober 2008. Ook het rendement op de 10-jarige daalde flink.

De risico's voor Japanse staatsobligaties nemen anderzijds fors toe, zoals blijkt uit de evolutie van de credit-default swaps op deze obligaties. De Markit iTraxx Japan index steeg met 20,50 basispunten tot 118 punten.

Tim Schroeders, fondsbeheerder bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, is van mening dat onzekerheid de komende dagen troef zal zijn op de beurs van Tokio. De beleggers vluchten dan ook massaal richting obligaties. De Japanse staatsobligaties stegen vanmorgen voor de tweede dag op rij, waardoor het rendement op de 5-jarige staatsobligatie het sterkst daalde sinds oktober 2008. Ook het rendement op de 10-jarige daalde flink. De risico's voor Japanse staatsobligaties nemen anderzijds fors toe, zoals blijkt uit de evolutie van de credit-default swaps op deze obligaties. De Markit iTraxx Japan index steeg met 20,50 basispunten tot 118 punten.