Anderzijds zijn er wel degelijk signalen die in de richting van een economische verbetering wijzen. De Spaanse minister van Economie Fernando Jimenez Latorre verklaarde vorige week dat zijn departement klaar is om de groeivooruitzichten voor de Spaanse economie te verhogen.

Marc Chandler van Brown Brothers Harriman is van mening dat de daling van de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie niet alleen wijst op een afname van de inflatiepremie, maar eveneens op een afname van de risicopremie in het algemeen. De kansen van een breakup van de eurozone en van een bankroet van Spanje zijn een stuk kleiner geworden.

Anderzijds zijn er wel degelijk signalen die in de richting van een economische verbetering wijzen. De Spaanse minister van Economie Fernando Jimenez Latorre verklaarde vorige week dat zijn departement klaar is om de groeivooruitzichten voor de Spaanse economie te verhogen. Marc Chandler van Brown Brothers Harriman is van mening dat de daling van de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie niet alleen wijst op een afname van de inflatiepremie, maar eveneens op een afname van de risicopremie in het algemeen. De kansen van een breakup van de eurozone en van een bankroet van Spanje zijn een stuk kleiner geworden.