Dat blijkt onder andere uit de evolutie van de credit-default swaps, de verzekeringsproducten die worden gebruikt om zich te verzekeren tegen een default van banken. Moody's Analytics sluit niet uit dat die risicopremies in de komende maanden en zelfs jaren hoog gaan blijven.

20 keer zo hoog als in juli 2007

Volgens Moody's Analytics liggen de prijzen voor de credit-default swaps bijna 20 keer hoger dan in juli 2007, vlak voor twee hedge funds van Bear Stearns overkop gingen. Daarmee raakte de wereldwijde kredietcrisis in een stroomversnelling, met alle gevolgen van dien.

De beleggers blijven in de greep van de angst, die al gedeeltelijk in de aandelenkoersen verrekend zit en dit ondanks de betere balanssituatie bij de meeste banken.

Bovendien is ook de samenstelling van hun portefeuilles veel beter dan dit bij het uitbreken van de crisis was, veel probleemkredieten zijn uit de portefeuilles verdwenen.

Dat blijkt onder andere uit de evolutie van de credit-default swaps, de verzekeringsproducten die worden gebruikt om zich te verzekeren tegen een default van banken. Moody's Analytics sluit niet uit dat die risicopremies in de komende maanden en zelfs jaren hoog gaan blijven. 20 keer zo hoog als in juli 2007 Volgens Moody's Analytics liggen de prijzen voor de credit-default swaps bijna 20 keer hoger dan in juli 2007, vlak voor twee hedge funds van Bear Stearns overkop gingen. Daarmee raakte de wereldwijde kredietcrisis in een stroomversnelling, met alle gevolgen van dien. De beleggers blijven in de greep van de angst, die al gedeeltelijk in de aandelenkoersen verrekend zit en dit ondanks de betere balanssituatie bij de meeste banken. Bovendien is ook de samenstelling van hun portefeuilles veel beter dan dit bij het uitbreken van de crisis was, veel probleemkredieten zijn uit de portefeuilles verdwenen.