Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de risico's op een uitzaaiing van de onrust naar andere landen in het Midden-Oosten latent aanwezig blijven.

Ook in Jordanië, Jemen en andere landen blijft het onrustig. Uiteraard valt moeilijk te voorspellen of het protest in die landen een gelijkaardige omvang kan krijgen als in Egypte.

Hisakazu Amano, fondsmanager bij T&D Asset Management Co. in Tokio, ziet tegen die achtergrond de olieprijs opnieuw oplopen richting 100 dollar. Dat niveau kan zelfs fors overschreden worden wanneer de gemoederen hoog oplaaien.

Jonathan Barratt, managing director Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de risico's op een uitzaaiing van de onrust naar andere landen in het Midden-Oosten latent aanwezig blijven. Ook in Jordanië, Jemen en andere landen blijft het onrustig. Uiteraard valt moeilijk te voorspellen of het protest in die landen een gelijkaardige omvang kan krijgen als in Egypte. Hisakazu Amano, fondsmanager bij T&D Asset Management Co. in Tokio, ziet tegen die achtergrond de olieprijs opnieuw oplopen richting 100 dollar. Dat niveau kan zelfs fors overschreden worden wanneer de gemoederen hoog oplaaien.