De groei van de Amerikaanse economie zal in de tweede helft van het jaar hoe dan ook gaan vertragen en het is nog altijd niet duidelijk of die vertraging al dan niet van tijdelijke aard zal blijken te zijn.

Duidelijk is wel dat de gezondheid van de VS-economie deels afhankelijk is van tijdelijke factoren. Op het einde van dit jaar lopen zowel de belastingverlaging als de verlenging van de looptijd van de werkloosheidsuitkeringen af. Beide factoren kunnen samen een extra groeivertraging gaan zorgen.

De groei van de Amerikaanse economie zal in de tweede helft van het jaar hoe dan ook gaan vertragen en het is nog altijd niet duidelijk of die vertraging al dan niet van tijdelijke aard zal blijken te zijn. Duidelijk is wel dat de gezondheid van de VS-economie deels afhankelijk is van tijdelijke factoren. Op het einde van dit jaar lopen zowel de belastingverlaging als de verlenging van de looptijd van de werkloosheidsuitkeringen af. Beide factoren kunnen samen een extra groeivertraging gaan zorgen.