Die groei zou vervolgens afvlakken, een evolutie die zich zowel in de tweede helft van 2014 als in 2015 zou verdergezet worden. Van de Chinese overheid wordt dus een finetuning verwacht. Dat zal zeker niet makkelijk zijn omdat op hetzelfde moment ook de vastgoedsector in de gaten moet worden gehouden.

Wanneer de Chinese economie te sterk terugvalt, kan dit de prijsdruk op de grondstoffen doen toenemen. Dat zou negatieve gevolgen hebben voor landen als Brazilië, Argentinië, Peru, Zuid-Afrika, Indonesië en Columbië. Bank of America Merrill Lynch adviseert om vooral de ChinaLEAP indicator in de gaten te houden.

Die groei zou vervolgens afvlakken, een evolutie die zich zowel in de tweede helft van 2014 als in 2015 zou verdergezet worden. Van de Chinese overheid wordt dus een finetuning verwacht. Dat zal zeker niet makkelijk zijn omdat op hetzelfde moment ook de vastgoedsector in de gaten moet worden gehouden. Wanneer de Chinese economie te sterk terugvalt, kan dit de prijsdruk op de grondstoffen doen toenemen. Dat zou negatieve gevolgen hebben voor landen als Brazilië, Argentinië, Peru, Zuid-Afrika, Indonesië en Columbië. Bank of America Merrill Lynch adviseert om vooral de ChinaLEAP indicator in de gaten te houden.