Lyn Graham-Taylor, fixed- income strategist bij Rabobank International in Londen, wees op het positief effect van het bereiken van een akkoord over het verhogen van het bedrag in het reddingsfonds, hoewel volgens de meeste analisten 800 miljard euro aan de bescheiden kant gaat blijken te zijn.

Spaanse begroting bevatte weinig verrassingen

Een tweede belangrijken aandachtspunt vandaag was de voorstelling van de Spaanse begroting, maar die hield zoals verwacht weinig verrassingen in.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie kwam uit op 5,39%, of een daling met 7 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties daalde met 7 basispunten tot nog 358 basispunten. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie steeg met 1 basispunt tot 1,80%, na gisteren tot 1,796% te zijn gedaald. Laatsgenoemd niveau was het laagste sinds 13 maart.

Op basis van de technische analyse zouden de koersen van de Duitse staatsobligaties nog verder kunnen stijgen. Het rendement op de 10-jarige kan verder terugvallen tot 1,74%, zo blijkt uit een rondvraag die vandaag door Bloomberg werd gedaan. Dat betekent dat de beleggers vrezen dat de eurocrisis nog niet achter de rug is.

Lyn Graham-Taylor, fixed- income strategist bij Rabobank International in Londen, wees op het positief effect van het bereiken van een akkoord over het verhogen van het bedrag in het reddingsfonds, hoewel volgens de meeste analisten 800 miljard euro aan de bescheiden kant gaat blijken te zijn. Spaanse begroting bevatte weinig verrassingen Een tweede belangrijken aandachtspunt vandaag was de voorstelling van de Spaanse begroting, maar die hield zoals verwacht weinig verrassingen in. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie kwam uit op 5,39%, of een daling met 7 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De spread tussen Spaanse en Duitse staatsobligaties daalde met 7 basispunten tot nog 358 basispunten. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie steeg met 1 basispunt tot 1,80%, na gisteren tot 1,796% te zijn gedaald. Laatsgenoemd niveau was het laagste sinds 13 maart. Op basis van de technische analyse zouden de koersen van de Duitse staatsobligaties nog verder kunnen stijgen. Het rendement op de 10-jarige kan verder terugvallen tot 1,74%, zo blijkt uit een rondvraag die vandaag door Bloomberg werd gedaan. Dat betekent dat de beleggers vrezen dat de eurocrisis nog niet achter de rug is.