Dat verhaal moet uiteraard meteen gekoppeld worden aan een wijziging in de Amerikaanse monetaire politiek.

Het is niet meer of niet minder dan een paradox dat elk bericht over beter economisch nieuws de volatiliteit op de beurzen kan doen toenemen.

De risico's voor een forse correctie in de beurskoersen worden bovendien steeds groter, want aandelenbeleggers zijn allesbehalve dol op stijgende rentevoeten.

Daar kan nog eens bovenop komen dat de centrale banken hun stimuleringsmaatregelen geleidelijk aan zouden intrekken, waardoor de schade op de beurzen nog veel groter zou kunnen worden. Het is in ieder geval duidelijk dat de situatie voor aandelen steeds gevaarlijker wordt.

Dat verhaal moet uiteraard meteen gekoppeld worden aan een wijziging in de Amerikaanse monetaire politiek. Het is niet meer of niet minder dan een paradox dat elk bericht over beter economisch nieuws de volatiliteit op de beurzen kan doen toenemen. De risico's voor een forse correctie in de beurskoersen worden bovendien steeds groter, want aandelenbeleggers zijn allesbehalve dol op stijgende rentevoeten. Daar kan nog eens bovenop komen dat de centrale banken hun stimuleringsmaatregelen geleidelijk aan zouden intrekken, waardoor de schade op de beurzen nog veel groter zou kunnen worden. Het is in ieder geval duidelijk dat de situatie voor aandelen steeds gevaarlijker wordt.