Daarnaast was er ook geruststellend nieuws van de Europese Unie. De Spring Economic Forecast van de EU houdt rekening met een inflatie van 0,80% voor het volledige jaar 2014, tegenover een inflatiecijfer van 1,30% over 2013. De risico's op deflatie zijn volgens de EU klein.

Maar niet iedereen is gerustgesteld door dit nieuws, sommige economen zijn van mening dat het deflatiegevaar in de eurozone niet mag overschat worden. Tegen die achtergrond wordt het belangrijk wat de Europese Centrale Bank op dat vlak binnenkort zal verklaren.

Daarnaast was er ook geruststellend nieuws van de Europese Unie. De Spring Economic Forecast van de EU houdt rekening met een inflatie van 0,80% voor het volledige jaar 2014, tegenover een inflatiecijfer van 1,30% over 2013. De risico's op deflatie zijn volgens de EU klein. Maar niet iedereen is gerustgesteld door dit nieuws, sommige economen zijn van mening dat het deflatiegevaar in de eurozone niet mag overschat worden. Tegen die achtergrond wordt het belangrijk wat de Europese Centrale Bank op dat vlak binnenkort zal verklaren.