In de technische analyse van AXA staat Geert Van Herck van Leleux stil bij wat de grafieken te vertellen hebben.

Het is duidelijk dat de koersen van de verzekeraars tijdens de financieel-economische crisis van 2007-2009 sterk onderuitgingen door hun grote blootstelling aan staatsobligaties van Zuid-Europese landen.

In hun jacht op extra rendement hadden banken en verzekeraars flink wat pakketten Griekse, Italiaanse en Spaanse staatsobligaties in hun portefeuille gestoken.

De rest van het verhaal is bekend: grote waardeverminderingen moesten geboekt worden die de rendabiliteit van de verzekeraars en banken zwaar onder druk zetten.

Op dit ogenblik hebben nagenoeg alle grote verzekeraars hun portefeuilles "opgekuist".

Als Van Herck in de laatste resultatenpublicatie van Axa de cijfers raadpleegt, leest hij dat 45% van de beleggingen in staatsobligaties zitten (Frankrijk 24%, België 13%, Duitsland en Japan elk 12%) en 31% in bedrijfsobligaties (34% in bancaire obligaties, 8% AAA-rating, 11% AA-rating en 41% A-rating).

Slechts 3% is belegd in op de beurs genoteerde aandelen. AXA krijgt ook op technische gronden een koopadvies.

In de technische analyse van AXA staat Geert Van Herck van Leleux stil bij wat de grafieken te vertellen hebben. Het is duidelijk dat de koersen van de verzekeraars tijdens de financieel-economische crisis van 2007-2009 sterk onderuitgingen door hun grote blootstelling aan staatsobligaties van Zuid-Europese landen. In hun jacht op extra rendement hadden banken en verzekeraars flink wat pakketten Griekse, Italiaanse en Spaanse staatsobligaties in hun portefeuille gestoken. De rest van het verhaal is bekend: grote waardeverminderingen moesten geboekt worden die de rendabiliteit van de verzekeraars en banken zwaar onder druk zetten. Op dit ogenblik hebben nagenoeg alle grote verzekeraars hun portefeuilles "opgekuist". Als Van Herck in de laatste resultatenpublicatie van Axa de cijfers raadpleegt, leest hij dat 45% van de beleggingen in staatsobligaties zitten (Frankrijk 24%, België 13%, Duitsland en Japan elk 12%) en 31% in bedrijfsobligaties (34% in bancaire obligaties, 8% AAA-rating, 11% AA-rating en 41% A-rating). Slechts 3% is belegd in op de beurs genoteerde aandelen. AXA krijgt ook op technische gronden een koopadvies.