Zonder direct aanwijsbare reden is de onrust met betrekking tot Portugal weer toegenomen. Hierdoor zag de Europese Centrale Bank zich genoodzaakt voor het eerst sinds 3 weken weer steunaankopen in Portugese staatsleningen te doen.

Voor het hele jaar 2011 zijn de risico-opslagen voor Europese landen, behalve Portugal, per saldo nog wel gedaald. Doordat de Duitse 10-jaars rente dit jaar al meer dan 30 basispunten is opgelopen, liggen de absolute rentepercentages in België, Portugal en Ierland wel hoger dan aan het begin van het jaar.

Zonder direct aanwijsbare reden is de onrust met betrekking tot Portugal weer toegenomen. Hierdoor zag de Europese Centrale Bank zich genoodzaakt voor het eerst sinds 3 weken weer steunaankopen in Portugese staatsleningen te doen. Voor het hele jaar 2011 zijn de risico-opslagen voor Europese landen, behalve Portugal, per saldo nog wel gedaald. Doordat de Duitse 10-jaars rente dit jaar al meer dan 30 basispunten is opgelopen, liggen de absolute rentepercentages in België, Portugal en Ierland wel hoger dan aan het begin van het jaar.