Theodoor Gilissen Bankiers: "De risico-opslag van 10-jaars Ierse en Portugese obligaties liep ruim 20 bps op. In de obligaties van deze landen is er een lage liquiditeit en weinig handel."

Volgens Barclays is er in de afgelopen maand gemiddeld 0,1% van de uitstaande schuld per dag verhandeld. Dit is 5 tot 10 keer minder dan de handel in obligaties van andere Europese landen.

Theodoor Gilissen Bankiers: "De lage liquiditeit zorgt voor grote koersbewegingen bij relatief lage omzetten. Griekenland heeft gisteren voor Eur 300 mln aan 26-weeks leningen uitgegeven."

Portugal zal vandaag voor de laatste keer dit jaar obligaties emitteren. Het land wil Eur 1,25 mrd ophalen in 6- en 10-jaars obligaties. Het bedrag dat Portugese banken in oktober bij de ECB leenden was met Eur 40,04 mrd nagenoeg gelijk als de Eur 40,27 mrd in september.

Theodoor Gilissen Bankiers: "De risico-opslag van 10-jaars Ierse en Portugese obligaties liep ruim 20 bps op. In de obligaties van deze landen is er een lage liquiditeit en weinig handel." Volgens Barclays is er in de afgelopen maand gemiddeld 0,1% van de uitstaande schuld per dag verhandeld. Dit is 5 tot 10 keer minder dan de handel in obligaties van andere Europese landen. Theodoor Gilissen Bankiers: "De lage liquiditeit zorgt voor grote koersbewegingen bij relatief lage omzetten. Griekenland heeft gisteren voor Eur 300 mln aan 26-weeks leningen uitgegeven." Portugal zal vandaag voor de laatste keer dit jaar obligaties emitteren. Het land wil Eur 1,25 mrd ophalen in 6- en 10-jaars obligaties. Het bedrag dat Portugese banken in oktober bij de ECB leenden was met Eur 40,04 mrd nagenoeg gelijk als de Eur 40,27 mrd in september.