Voor Emerging Market Debt zijn de risico-opslagen volgens Theodoor Gilissen Bankiers inmiddels al sterk afgenomen, maar verwacht de bank toch een verder neerwaartse trend.

De daling zal echter beperkt zijn, waardoor Theodoor Gilissen Bankiers een deel van het belang in EMD al heeft teruggebracht.

De risico's voor beleggen in de opkomende markten betreffen volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral het gevoerde economische en politieke beleid, een te laat ingrijpen om inflatie en overcapaciteit te voorkomen en te veel kapitaalinstroom.

Voor Emerging Market Debt zijn de risico-opslagen volgens Theodoor Gilissen Bankiers inmiddels al sterk afgenomen, maar verwacht de bank toch een verder neerwaartse trend. De daling zal echter beperkt zijn, waardoor Theodoor Gilissen Bankiers een deel van het belang in EMD al heeft teruggebracht. De risico's voor beleggen in de opkomende markten betreffen volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral het gevoerde economische en politieke beleid, een te laat ingrijpen om inflatie en overcapaciteit te voorkomen en te veel kapitaalinstroom.