Daarbij speelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de onzekere situatie rondom Griekenland ook een voorname rol.

Vooral de discussies over de manier waarop de private sector moet meedoen aan een nieuwe reddingsplan voor Griekenland maakt beleggers nerveus.

Het zijn voornamelijk financiële instellingen waarvan de risico-opslag oploopt. De iTraxx index van CDS'en (maatstaf voor verzekering van kredietrisico) op senior financials steeg gisteren naar 169 bps, het hoogste punt sinds half februari. Begin april noteerde de index op het laagste punt dit jaar op 121 bps.

De index van achtergestelde financials laat hetzelfde beeld zien, waarbij de spread tussen senior en achtergesteld weer verder oploopt. De iTraxx Main index, van 125 Europese Investment Grade bedrijven, loopt beperkt op en noteert op 98 bps ca 10 bps hoger dan het dieptepunt in april.

Dit komt volgens Theodoor Gilissen Bankiers doordat de risico-opslag op niet-financiële instellingen slechts beperkt stijgt.

Daarbij speelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de onzekere situatie rondom Griekenland ook een voorname rol. Vooral de discussies over de manier waarop de private sector moet meedoen aan een nieuwe reddingsplan voor Griekenland maakt beleggers nerveus. Het zijn voornamelijk financiële instellingen waarvan de risico-opslag oploopt. De iTraxx index van CDS'en (maatstaf voor verzekering van kredietrisico) op senior financials steeg gisteren naar 169 bps, het hoogste punt sinds half februari. Begin april noteerde de index op het laagste punt dit jaar op 121 bps. De index van achtergestelde financials laat hetzelfde beeld zien, waarbij de spread tussen senior en achtergesteld weer verder oploopt. De iTraxx Main index, van 125 Europese Investment Grade bedrijven, loopt beperkt op en noteert op 98 bps ca 10 bps hoger dan het dieptepunt in april. Dit komt volgens Theodoor Gilissen Bankiers doordat de risico-opslag op niet-financiële instellingen slechts beperkt stijgt.