In de Verenigde Staten bleef de tien jaars rente eveneens onder lichte druk met een daling van 3,63% naar 3,57%. De oplopende inflatiecijfers worden daar nog niet als bedreiging gezien, evenals de aantrekkende economie nog niet een reden is om de kwantitatieve verruiming te stoppen.

Daartegenover nam China een verdere renteverhogende stap, indirect, door de reserveverplichtingen te verhogen met 50 basispunten ter bestrijding van de onroerend goed speculatie.

Ook baren de sterk gestegen voedselprijzen daar volgens Theodoor Gilissen Bankiers zorgen. Deze week staan voor Griekenland de IMF beoordeling op de lijst en algemene in Ierland.

In de Verenigde Staten bleef de tien jaars rente eveneens onder lichte druk met een daling van 3,63% naar 3,57%. De oplopende inflatiecijfers worden daar nog niet als bedreiging gezien, evenals de aantrekkende economie nog niet een reden is om de kwantitatieve verruiming te stoppen. Daartegenover nam China een verdere renteverhogende stap, indirect, door de reserveverplichtingen te verhogen met 50 basispunten ter bestrijding van de onroerend goed speculatie. Ook baren de sterk gestegen voedselprijzen daar volgens Theodoor Gilissen Bankiers zorgen. Deze week staan voor Griekenland de IMF beoordeling op de lijst en algemene in Ierland.