Uit de laatste peilingen bleek dat de huidige oppositiepartij Fine Gael ver voor lag met circa 40% van de stemmen. Ze behaalde inderdaad een grote overwinning bij de verkiezingen.

De kans is groot dat deze partij samen zal gaan regeren met de Labour partij of een minderheidskabinet zal vormen met steun van onafhankelijke parlementsleden.

Ongeacht de samenstelling zal de nieuwe regering volgens Theodoor Gilissen Bankiers snel werk proberen te maken van een versoepeling van de condities van het steunpakket van het IMF/ EU/ EC.

Uit de laatste peilingen bleek dat de huidige oppositiepartij Fine Gael ver voor lag met circa 40% van de stemmen. Ze behaalde inderdaad een grote overwinning bij de verkiezingen. De kans is groot dat deze partij samen zal gaan regeren met de Labour partij of een minderheidskabinet zal vormen met steun van onafhankelijke parlementsleden. Ongeacht de samenstelling zal de nieuwe regering volgens Theodoor Gilissen Bankiers snel werk proberen te maken van een versoepeling van de condities van het steunpakket van het IMF/ EU/ EC.