"Het risico op deflatie is groter dan de meeste mensen denken," zegt Bill O'Neill van Merrill Lynch. "Wij zijn van mening dat een aanhoudende deflatie weinig waarschijnlijk is, maar ze zou wel een aanzienlijke schadelijke invloed hebben. Het monetaire beleid moet agressief en innovatief blijven om aan deze bedreiging het hoofd te bieden."

Herstel van het wereldwijde netto-actief blijft mogelijk maar zal waarschijnlijk van korte duur zijn. Daar waar dalende winsten waarschijnlijk het eerste kwartaal van 2009 zullen domineren, is het mogelijk dat de wereldwijde aandelenmarkt een opleving zullen kennen in de eerste helft van het jaar waarvan vooral consumenten- en cyclische aandelen het meest van gaan profiteren.

"Het risico op deflatie is groter dan de meeste mensen denken," zegt Bill O'Neill van Merrill Lynch. "Wij zijn van mening dat een aanhoudende deflatie weinig waarschijnlijk is, maar ze zou wel een aanzienlijke schadelijke invloed hebben. Het monetaire beleid moet agressief en innovatief blijven om aan deze bedreiging het hoofd te bieden."Herstel van het wereldwijde netto-actief blijft mogelijk maar zal waarschijnlijk van korte duur zijn. Daar waar dalende winsten waarschijnlijk het eerste kwartaal van 2009 zullen domineren, is het mogelijk dat de wereldwijde aandelenmarkt een opleving zullen kennen in de eerste helft van het jaar waarvan vooral consumenten- en cyclische aandelen het meest van gaan profiteren.