"It's known that Mr Weidmann and the Bundesbank (...) have their reservations about programmes that envisage buying bonds, so the idea is now we have given guidance, the Monetary Policy Committee, the Risk Management Committee and the Market

Operations Committee will work on this guidance and then we'll take a final decision where the votes will be counted."

Meerderheid is pro

Beslissingen over het monetaire beleid worden met gewone meerderheid genomen binnen de Raad van Bestuur, waardoor het verzet van Jens Weidmann waarschijnlijk niet zal volstaan om het programma te verhinderen.

De toevlucht tot een evaluatie door de comités van de ECB en het feit dat voorzitter Draghi het steeds ter harte nam om de bewoordingen van het officiële bericht te gebruiken, wijzen er echter op dat de onderhandelingen gespannen verlopen.

AXA Investment Managers denkt dus dat het risico op slecht nieuws vanwege de ECB de komende weken groot is en de analisten van de vermogensbeheerder sluiten - in een extreem geval - het ontslag van de voorzitter van de Bundesbank niet uit.

"It's known that Mr Weidmann and the Bundesbank (...) have their reservations about programmes that envisage buying bonds, so the idea is now we have given guidance, the Monetary Policy Committee, the Risk Management Committee and the Market Operations Committee will work on this guidance and then we'll take a final decision where the votes will be counted." Meerderheid is pro Beslissingen over het monetaire beleid worden met gewone meerderheid genomen binnen de Raad van Bestuur, waardoor het verzet van Jens Weidmann waarschijnlijk niet zal volstaan om het programma te verhinderen. De toevlucht tot een evaluatie door de comités van de ECB en het feit dat voorzitter Draghi het steeds ter harte nam om de bewoordingen van het officiële bericht te gebruiken, wijzen er echter op dat de onderhandelingen gespannen verlopen. AXA Investment Managers denkt dus dat het risico op slecht nieuws vanwege de ECB de komende weken groot is en de analisten van de vermogensbeheerder sluiten - in een extreem geval - het ontslag van de voorzitter van de Bundesbank niet uit.