Als gevolg van het deflatiegevaar kunnen de obligatiekoersen gaan stijgen, want staatsobligaties worden nu als veilige vluchthavens beschouwd. Maher verwacht dat de beurskoersen en de prijzen voor vastgoed gaan dalen.

De koersen van vooral de langerlopende staatsobligaties, met een looptijd van 5 tot 10 jaar, kunnen nu gaan stijgen. Het deflatiescenario zou wel een krachtige impact op de financiële markten kunnen hebben.

Het risico is volgens Maher dat de Verenigde Staten voor een verlengde periode van stagnatie staat, gecombineerd met deflatie. Dat is exact dezelfde periode als Japan in de jaren 90.

Als gevolg van het deflatiegevaar kunnen de obligatiekoersen gaan stijgen, want staatsobligaties worden nu als veilige vluchthavens beschouwd. Maher verwacht dat de beurskoersen en de prijzen voor vastgoed gaan dalen. De koersen van vooral de langerlopende staatsobligaties, met een looptijd van 5 tot 10 jaar, kunnen nu gaan stijgen. Het deflatiescenario zou wel een krachtige impact op de financiële markten kunnen hebben. Het risico is volgens Maher dat de Verenigde Staten voor een verlengde periode van stagnatie staat, gecombineerd met deflatie. Dat is exact dezelfde periode als Japan in de jaren 90.