Hij ziet een groot risico weggelegd binnen drie jaar wanneer het reddingsplan voor het land afloopt. Griekenland is virtueel failliet, zo stelt Andrew Bosomworth, hoe we het ook draaien of keren.

Hij is van mening dat een 'haircut', een herschikking van de Griekse schulden, binnen afzienbare tijd mogelijk is. In een best-case scenario zal de Griekse schuldenberg volgens Andrew Bosomworth aanzwellen tot 150% van het BBP.

Een zorgwekkend gegeven is dat de prijs die Griekenland voor zijn schulden moet betalen niet afneemt. Die bedraagt nu nog altijd ongeveer 900 basispunten, tegenover 785 basispunten eind juni. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt nu 11,24%.

Hij ziet een groot risico weggelegd binnen drie jaar wanneer het reddingsplan voor het land afloopt. Griekenland is virtueel failliet, zo stelt Andrew Bosomworth, hoe we het ook draaien of keren. Hij is van mening dat een 'haircut', een herschikking van de Griekse schulden, binnen afzienbare tijd mogelijk is. In een best-case scenario zal de Griekse schuldenberg volgens Andrew Bosomworth aanzwellen tot 150% van het BBP. Een zorgwekkend gegeven is dat de prijs die Griekenland voor zijn schulden moet betalen niet afneemt. Die bedraagt nu nog altijd ongeveer 900 basispunten, tegenover 785 basispunten eind juni. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt nu 11,24%.