De uitdagingen waarvoor Europa zich gesteld ziet zijn volgens Bosomworth groter geworden door de international financiële crisis, maar hebben hun wortels in het raamwerk van de Economische en Monetaire Unie (EMU).

Andrew Bosomworth, portfolio manager bij PIMCO, is van mening dat Europa uiteindelijk de politieke wil heeft om de monetaire unie in tact te houden, maar denkt dat wel het risico aanwezig blijft dat enkele landen er de voorkeur aan geven uit de monetaire unie te stappen om zo aan jaren van zware economische tegenwind te ontkomen.

De uitdagingen waarvoor Europa zich gesteld ziet zijn volgens Bosomworth groter geworden door de international financiële crisis, maar hebben hun wortels in het raamwerk van de Economische en Monetaire Unie (EMU). Andrew Bosomworth, portfolio manager bij PIMCO, is van mening dat Europa uiteindelijk de politieke wil heeft om de monetaire unie in tact te houden, maar denkt dat wel het risico aanwezig blijft dat enkele landen er de voorkeur aan geven uit de monetaire unie te stappen om zo aan jaren van zware economische tegenwind te ontkomen.