De Libische productie is alleszins gedeeltelijk weggevallen. De analisten houden echter rekening met 15 tot 20 dollar risicopremie in de olieprijs, dit als gevolg van de onzekerheid over de Libische productie.

Saoedi-Arabië beschikt nog steeds een reservecapaciteit heeft van 4 tot 5 miljoen vaten ruwe olie, tegenover een totale Libische productie van ongeveer 1,45 miljoen vaten.

Saoedi-Arabië heeft dus de sleutel voor de oliemarkt in handen. Het land is niet gebaat bij een te forse stijging van de olieprijs en zal dus alles op alles zetten om de olieprijs opnieuw in rustigere vaarwateren te doen belanden.

De Libische productie is alleszins gedeeltelijk weggevallen. De analisten houden echter rekening met 15 tot 20 dollar risicopremie in de olieprijs, dit als gevolg van de onzekerheid over de Libische productie. Saoedi-Arabië beschikt nog steeds een reservecapaciteit heeft van 4 tot 5 miljoen vaten ruwe olie, tegenover een totale Libische productie van ongeveer 1,45 miljoen vaten. Saoedi-Arabië heeft dus de sleutel voor de oliemarkt in handen. Het land is niet gebaat bij een te forse stijging van de olieprijs en zal dus alles op alles zetten om de olieprijs opnieuw in rustigere vaarwateren te doen belanden.