Het macro-nieuws was over het algemeen redelijk en het laatste staartje van het resultatenseizoen was wisselend van karakter.

In Europa maakten de markten zich op voor de Europese verkiezingen, die donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Nederland al waren begonnen.

De aandelenmarkten in Europa lagen er vorige week - met uitzondering van de Britse - in het algemeen vriendelijk bij, geholpen door redelijke macrocijfers.

De eerste indicatie van de stemming onder inkoopmanagers in mei is niet ongunstig. Weliswaar liep de index in de industrie iets terug, maar in de dienstensectoren vond enige stijging plaats en in beide delen van de economie liggen de indices comfortabel boven de 50.

Daarnaast bleek uit de publicatie van de notulen van de Federal Reserve van eind april dat de Fed niet van zinnens is om de eigen rente (de Fed funds rate) al te snel te verhogen.

Op de obligatiemarkten in de Verenigde Staten en de kernlanden van Europa liepen de rendementen heel licht op als indicatie dat beleggers weer iets meer risico willen of durven te nemen.

Het macro-nieuws was over het algemeen redelijk en het laatste staartje van het resultatenseizoen was wisselend van karakter. In Europa maakten de markten zich op voor de Europese verkiezingen, die donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Nederland al waren begonnen. De aandelenmarkten in Europa lagen er vorige week - met uitzondering van de Britse - in het algemeen vriendelijk bij, geholpen door redelijke macrocijfers. De eerste indicatie van de stemming onder inkoopmanagers in mei is niet ongunstig. Weliswaar liep de index in de industrie iets terug, maar in de dienstensectoren vond enige stijging plaats en in beide delen van de economie liggen de indices comfortabel boven de 50. Daarnaast bleek uit de publicatie van de notulen van de Federal Reserve van eind april dat de Fed niet van zinnens is om de eigen rente (de Fed funds rate) al te snel te verhogen. Op de obligatiemarkten in de Verenigde Staten en de kernlanden van Europa liepen de rendementen heel licht op als indicatie dat beleggers weer iets meer risico willen of durven te nemen.