De belangrijkste onderdelen van het mijnbouwbedrijf noteerden sterke volumes. De productie van ijzerertsproductie kwam in het vierde kwartaal 5% hoger uit dan verwacht.

De aluminiumdivisie kon meer produceren dankzij het opstarten van een smelterij in Canada. De koperproductie bleef echter onder de verwachting steken door technische problemen bij een faciliteit.

Rio Tinto heeft de meeste doelen van het afgelopen jaar verwezenlijkt en heeft goede operationele prestaties laten zien in het afgelopen kwartaal.

De winst per aandeel kan in 2012 en 2013 door de hogere productie en iets hogere grondstofprijzen een lichte verbetering laten zien.

Rio Tinto brengt in april specifieke productiedata naar buiten. De doelstellingen voor de komende twee jaar staan nog altijd recht overeind. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.

De belangrijkste onderdelen van het mijnbouwbedrijf noteerden sterke volumes. De productie van ijzerertsproductie kwam in het vierde kwartaal 5% hoger uit dan verwacht. De aluminiumdivisie kon meer produceren dankzij het opstarten van een smelterij in Canada. De koperproductie bleef echter onder de verwachting steken door technische problemen bij een faciliteit. Rio Tinto heeft de meeste doelen van het afgelopen jaar verwezenlijkt en heeft goede operationele prestaties laten zien in het afgelopen kwartaal. De winst per aandeel kan in 2012 en 2013 door de hogere productie en iets hogere grondstofprijzen een lichte verbetering laten zien. Rio Tinto brengt in april specifieke productiedata naar buiten. De doelstellingen voor de komende twee jaar staan nog altijd recht overeind. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.