Er werd 4% meer ijzererts geproduceerd dan in het eerste kwartaal van 2012. Daarmee werd de verwachting van de markt overtroffen. In het laatste kwartaal van 2012 had de productie nog te lijden onder cyclonen, waardoor de productie daalde met 8%.

In het eerste kwartaal werd 7% meer ijzererts verscheept. De koperproductie nam toe met 26%, maar zal binnenkort dalen als gevolg van een aardverschuiving bij een kopermijn in de VS. De productie van cokes was 3% lager, die van thermische kolen steeg 28%.

Rio Tinto's productie is toegenomen, maar de prijzen zijn gedaald. Dat is nooit een goed scenario. Aandelen van mijnbouwbedrijven dalen al enige tijd en de laatste cijfers uit China helpen hier niet bij.

Er is een duidelijke correlatie tussen mijnbouwaandelen en de prijzen van mijnbouwproducten als ijzererts en koper, en die prijzen zitten in een neerwaartse trend. Het aandeel is niet duur en levert een goed dividend. ABN Amro blijft koper, maar verwijdert Rio Tinto uit de Aanbevolen Lijst.

Er werd 4% meer ijzererts geproduceerd dan in het eerste kwartaal van 2012. Daarmee werd de verwachting van de markt overtroffen. In het laatste kwartaal van 2012 had de productie nog te lijden onder cyclonen, waardoor de productie daalde met 8%. In het eerste kwartaal werd 7% meer ijzererts verscheept. De koperproductie nam toe met 26%, maar zal binnenkort dalen als gevolg van een aardverschuiving bij een kopermijn in de VS. De productie van cokes was 3% lager, die van thermische kolen steeg 28%. Rio Tinto's productie is toegenomen, maar de prijzen zijn gedaald. Dat is nooit een goed scenario. Aandelen van mijnbouwbedrijven dalen al enige tijd en de laatste cijfers uit China helpen hier niet bij. Er is een duidelijke correlatie tussen mijnbouwaandelen en de prijzen van mijnbouwproducten als ijzererts en koper, en die prijzen zitten in een neerwaartse trend. Het aandeel is niet duur en levert een goed dividend. ABN Amro blijft koper, maar verwijdert Rio Tinto uit de Aanbevolen Lijst.