Albanese zei in Inside Business dat een langere periode van hoge koperprijzen onvermijdelijk is, vanwege de simpele reden dat de vraag naar koper groter zal blijven het aanbod.

Over het afgelopen jaar is de prijs van koper op de London Metal Exchange met meer dan 50% gestegen en verdere prijsstijgingen lijken dus onvermijdelijk. Albanese zei dat in verschillende belangrijke mijnen de productie een dalende trend vertoont.

Volgens Barclays Capital zal het deficiet op de kopermarkt dit jaar 822.000 ton bedragen, of ruim het dubbele van dat van vorig jaar. Rio Tinto zal vanwege de hoge koperprijs in versneld tempo aan nieuwe projecten werken.

Albanese zei in Inside Business dat een langere periode van hoge koperprijzen onvermijdelijk is, vanwege de simpele reden dat de vraag naar koper groter zal blijven het aanbod. Over het afgelopen jaar is de prijs van koper op de London Metal Exchange met meer dan 50% gestegen en verdere prijsstijgingen lijken dus onvermijdelijk. Albanese zei dat in verschillende belangrijke mijnen de productie een dalende trend vertoont. Volgens Barclays Capital zal het deficiet op de kopermarkt dit jaar 822.000 ton bedragen, of ruim het dubbele van dat van vorig jaar. Rio Tinto zal vanwege de hoge koperprijs in versneld tempo aan nieuwe projecten werken.