Door de sterk gedaalde nikkelprijs en de hogere energiekost is de fabriek niet langer rendabel.

De International Nickel Study Group (INSG) liet weten dat er in het derde kwartaal een aanbodoverschot was van 18.000 ton.

Tijdens de eerste jaarhelft was er nog een deficit van 24.000 ton. China voerde in oktober minder aluminium, lood en zink in.

De import van koper, nikkel en tin steeg in vergelijking met een maand eerder. De ingevoerde hoeveelheid tin kwam zelfs uit op het hoogste niveau sinds april 2009. Tin werd op weekbasis 3 procent goedkoper. De prijs van een ton koper daalde met 1,5 procent.

Door de sterk gedaalde nikkelprijs en de hogere energiekost is de fabriek niet langer rendabel. De International Nickel Study Group (INSG) liet weten dat er in het derde kwartaal een aanbodoverschot was van 18.000 ton. Tijdens de eerste jaarhelft was er nog een deficit van 24.000 ton. China voerde in oktober minder aluminium, lood en zink in. De import van koper, nikkel en tin steeg in vergelijking met een maand eerder. De ingevoerde hoeveelheid tin kwam zelfs uit op het hoogste niveau sinds april 2009. Tin werd op weekbasis 3 procent goedkoper. De prijs van een ton koper daalde met 1,5 procent.