Volgens de Thai Rice Exporters Association was dat in juli nog maar 450 dollar per ton. Thailand is de grootste rijstuitvoerder in de wereld en daarom toonaangevend voor de rijstprijs.

Rakesh Singh, trader bij Emmsons International Ltd, waarschuwt voor een 'rijstcrisis' in Azië. Landen als Bangla Desh en India zijn al rijst aan het hamsteren om toekomstige tekorten te voorkomen.

In Dacca, de hoofdstad van Bangla Desh, is de prijs voor rijst in kleinhandel in de afgelopen 12 maanden met 42% gestegen. Veel arme inwoners van het land kunnen hun rijst niet meer betalen.

Volgens de Thai Rice Exporters Association was dat in juli nog maar 450 dollar per ton. Thailand is de grootste rijstuitvoerder in de wereld en daarom toonaangevend voor de rijstprijs. Rakesh Singh, trader bij Emmsons International Ltd, waarschuwt voor een 'rijstcrisis' in Azië. Landen als Bangla Desh en India zijn al rijst aan het hamsteren om toekomstige tekorten te voorkomen. In Dacca, de hoofdstad van Bangla Desh, is de prijs voor rijst in kleinhandel in de afgelopen 12 maanden met 42% gestegen. Veel arme inwoners van het land kunnen hun rijst niet meer betalen.