Achterliggende idee is dat de onrust in het Midden-Oosten de wereldeconomie gaat doen vertragen, waardoor de vraag naar hoogwaardige voedselproducten opnieuw gaat afnemen.

De rijstprijs daalde met 4,30% tot 13.945 dollar voor 100 pond en dat was het laagste niveau sinds 14 januari. Ook sojabonen werden goedkoop, meer bepaald zelfs het goedkoopst sinds 20 december.

Kazuhiko Saito, analist in Tokio bij broker Fujitomi Co, is van mening dat het terugkeren van de kalmte in het Midden-Oosten de prijzen voor graan en andere soft commodities opnieuw kan doen stijgen.

Achterliggende idee is dat de onrust in het Midden-Oosten de wereldeconomie gaat doen vertragen, waardoor de vraag naar hoogwaardige voedselproducten opnieuw gaat afnemen. De rijstprijs daalde met 4,30% tot 13.945 dollar voor 100 pond en dat was het laagste niveau sinds 14 januari. Ook sojabonen werden goedkoop, meer bepaald zelfs het goedkoopst sinds 20 december. Kazuhiko Saito, analist in Tokio bij broker Fujitomi Co, is van mening dat het terugkeren van de kalmte in het Midden-Oosten de prijzen voor graan en andere soft commodities opnieuw kan doen stijgen.